نهم آذر مصادف با 5 جمادیالاول سالروز ولادت حضرت زینب(س)، دخت روشنیبخش بیت وحی، و روز پرستار است.
زینب نام دختر امام اول(ع) و حضرت فاطمه(س) است. کنیه ایشان «امالحسن و امکلثوم» بود امّا به دلیل شخصیت فرهیخته و تربیت قدسیشان، 44 لقب را از آن خود کردهاند؛ ویژگیهای ممتاز این طلعت نورانی خاندان نبوت، شمیم تربیت قدسی را همراه داشت لذا عقیله بنی هاشم(س) نامیده میشدند. عالمه غیر معلّمه، شریکةالحسین(ع)، فاضله، کامله، نائبةالزهراء(س)، کفیلةالسجاد(ع) از معروفترین القابشان میباشند که تبیینکننده شأن ایشان در نظر عموم مسلمانان میباشد.
با توجه به حمایتها، رشادتها و مراقبتهای بیمثال دخت شیر خدا(ع) و کوثر النبی(ع) در ایام توقف کاروان امام حسین(ع) در دشت کربلا از امام سوم شیعیان و همراهانشان و همچنین پس از کارزار سخت عاشورا، شهادت اباعبداللهالحسین(ع) و سفر مشقتبار بازماندگان به شام با تحمل ظلم و ستمهای بسیار یزیدیان(لعنة الله علیهم اجمعین)، از حضرت زینب(س) به عنوان اسوه پرستاری با عمل به سنت و روش اسلامی در سرزمین کربلا نام برده میشود. از اینرو، به یاد پرستاری و حمایت این بانو بزرگ قدسی از بازماندگان قیام ثار الله(ع) و با هدف ارج نهادن به خدمات بیوقفه پرستاران، روز میلادشان روز پرستار خوانده میشود.
اساس شغل پرستاری نیکی و جهد برای رفع نیاز بندگان خداوند است زیرا مهربانی با بیماران، به افزایش آستانه تحمل آنان و التیامپذیری آلامشان کمک میرساند؛ امری که در آیات قرآن کریم مانند آیه 195 سوره بقره بر آن تأکید بسیار شده است. پیامبر(ص) و معصومین(ع) به این امر دعوت کردهاند:" هر کس انسانی را که ناتوانی جسمی دارد یاری کند، خداوند او را در کارهایش یاری میدهد و در قیامت فرشتگانی را میگمارد تا او را در پیمودن مسیر هولناک قیامت و عبور از گودالهای آتش کمک کنند به گونهای که از سموم آن آسیب نبیند و او را از صراط به سوی بهشت با سلامت و امنیت کامل گذر میدهند".
بنابراین حرفه پرستاری به سبب جایگاه والا و خدمات حیاتی آن، دارای ارزشهای مختلف مفهومی، حرفهای و اخلاقی مانند احترام و ابراز محبّت به بیمار و حفظ کرامت انسانی او، اظهار همدلی و همدردی با بیمار، انجام دقیق تعهدات شغلی، انجام وظایف با روحیهای مسؤولانه و وجدان کاری، رعایت عدالت و صداقت، رازداری و امانتداری، افزایش اطلاعات جدید علمی و عملی است.
دبیر خبر دفتر مرکزی کل کشور:بیگلری
Report