مشهدالرضا در پانزدهم شهریور ماه به استقبال دومین همایش یک روزه هم اندیشی مدیران قرارگاه مناطق و امورشعب استانها رفت.
همایش یک روزه پنجشنبه 15 شهریور ماه که در مشهد و با حضور مدیران قرارگاهها، مناطق و امورشعب استانها برگزار گردید دومین همایش سال1403بود که شاهد حضور پررنگ چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی عضو کمیسیون اجتماعی بود. دکتر بابایی،رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، دکتر رنجبر،نماینده مردم کرمانشاه و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، و دکتر صالحی،نماینده اقلید فارس و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اعضاء هیئت نمایندگان مجلس را تشکیل میدادند. در پایان همایش حاج محمدجواد فولاد،مدیرعامل بنیاد بینالمللی خیربّه آبشار عاطفهها، با اهداء لوح یادبود و هدایایی از مدیران ارشد استانهای کشور که با خضوعی دلنشین طی دو ماه عزاداری محرّم و صفر پذیرایی از مددجویان و عموم هموطنان به ویژه در مواکب استقراریافته به مناسبت فرا رسیدن ایّام اربعین حسینی را همراه با همکاران خود عهدهدار بودند، تقدیر به عمل آورد. همچنین مدیرعامل پای صحبتها و درددل مدیران نشست تا با تعامل برای حل بهتر مشکلات مددجویان اقدامات لازم صورت گیرد.
حاج محمدجواد فولاد در ابتدا به ایراد سخنرانی جامع و کاملی پرداخت. رسالت و دفاع حماس از مردم مظلوم غزه در جنگ نابرابر با رژیم غاصب صهیونیست، توضیح در خصوص موضوع جهادگر اجتماعی، لزوم و آثار یاری طلبیدن از ذات اقدس الله و توسّل به ائمه در مسیر شیرین خدمتسانی به خلق و بیان نصایح ارزشمند پدرانه به خادمین با عنایت به اصل توحید و امامت اهل بیت(ع) محور سخنرای وی را تشکیل میداد. سپس نایندگان مجلس به ایراد سخنرانی کوتاهی پرداختند و از زحمات خادمین جهادگر بنیاد تقدیر نمودند و آمادگی خود را برای همکاری با بنیاد براساس قانون اعلام کردند. ایشان در ابتدا عرض خداقوّت و خسته نباشید و تبریک حلول ماه ربیع الاوّل را به همکاران خود ابراز داشت و آنگاه از توجه به یاری خداوند به عنوان یک مؤلفه مهم در ارزشگذاری بنیاد سخن به میان آورد:" اکنون پس از سپری شدن عزاداری ایّام سوگواری در محرّم و صفر با تلاشهای مضاعف شما عزیزان برای خدمترسانی در باب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) مناسبتها و روضهخوانیها، موکبها و همه برنامههای خوبی که به عنوان یک کار فرهنگی و مذهبی در خیلی از استانها اجرا شد ضمن تشکر و تقدیر از یکایک مدیران و اعضاء فرهنگی و اعضاء خدمتگزار خادمین ابا صالح المهدی(عج) که واقعا تأثیرگذار در روحیّه ارتقاء معنوی همه مجموعه و پشتوانه خیر و خیرات و مبرّات است و به این سبب برکت را از درگاه الهی سرازیر میکند باید گفت خدمت عاشقانه شما قابل تقدیر و تشکّر است".
وی به توضیح مالک یوم الدین خداوند قادر متعال پرداخت و بر توکّل به او به عنوان تنها عامل پیشرفت روزافزون بنیاد تأکید کرد و گفت:" خدا،مالک یوم الدین است. این مالک که ملک او است و پاداش عالم هستی است بدون شک و تردید برای نیل به اهداف خیر ما را همراهی میکند تا ما به نصرت برسیم و این نصرت برگرفته از قلبها و دلهایی است که متصل به ذات اقدس الله و اهل بیت باشد و این یکی از مهمترین مؤلفههای این بنیاد است که اگر در گسترش و توسعه جغرافیایی روز به روز رو به پیشرفت است تنها عامل اصلیش، کمک خداوند متعال و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و عنایت علیبنموسیالرضا(ع) به این مجموعه بوده است".
ایشان حضرت مهدی موعود(عج) را صاحب ایران اسلامی همیشه سرفراز خواند و به بیان راز ادامه 24 خدمت بنیاد پرداخت:"ما باید از قدرت الهی برای نصرت حرکت مسیر خیرخواهانه بهره بگیریم. ما برای حل مسئل ناشی از فقر این گونه نگاه میکنیم که در کشور جمهوری اسلامی ایران یک جمعیتی با فقر مواجه هستند و شما میتوانید در انجام این فضیلت تحت عنوان جبهه جهادگران اجتماعی در مقابل فقر مبارزه کنید بعد مردم نیکوکار و خیّرینی که در امر الهی باید از سفرهشان سهم فقرا را جدا کنند شما فراخوان میکنید و آنها مشارکت در امر جبهه شما میکنند و شما در مبارزه با فقر و کاهش آسیبهای اجتماعی از قدرت لایزال الهی بهرهمند میشوید و عنایت اهل بیت(ع) پشتوانه حرکت میشود و شما میتوانید جمع زیادی از این فقرا را در شهرهایتان نسبت به مشکلاتشان و معضلاتشان اقدام و برطرف کنید. خوشا به سعادت کسانی که با خدای خودشان نجوا کنند خوشا به سعادت کسانی که متصل به حرم ملکوتی رضوی شوند خوشا آنانی که به امام زمانشان توسّل پیدا کنند و صاحب این مملکت را بخوانند که کمکمان کند در انجام این امر مهم؛ اینها نشانههای ایمان و تقوای متصدیانی است که با این توسّلات و توکل بر خدا مسیر خیر را دنبال میکند و روحیهشان الهی میشود پس ما میتوانیم یعنی عملکرد ما در 24 سال خدمت به اینجا رسیده است که اگر این ارتباطمان محکمتر شود و به ریسمان الهی بیشتر چنگ بزنیم این ریسمان الهی نجاتدهنده ما در انجام مأموریت ما در تحقق اهداف خیرخواهانه است فقط نیاز شما محکم کنید چون اصل شمایی شما در سنگرها در جبهههای استانی باید همین صحبتهایی که میشود و مواردی که دریافت و ثبت میکنید باید با برگزاری در استانتان و دعوت از همکاران شعب، متصدیان و پرسنل و روح و انگیزه معنوی الهی را آنجا ارتقاء دهید و خادمین را متصل کنید اگر هر کدام ما جایگاه و مسئولیتی داریم به اندازه آن عواملی که با ما ارتباط دارند آن عوامل هم باید این ارتباط [معنی] را پیدا کنند این مختص به رنگ خدا پیدا کردن، ارتقاء معنویت، ایمان و تقوا، مربوط به شاخصهای فقط مدیران نیست تا رکن اصلی تا انباردار و نیروی مشارکت گیرنده، فرهنگی، امداد و درمان تا همه ارکان و اجزاء همه باید آن انگیزه را پیدا کنند و کار جمعی بشود که جمیع خادمان در کل بنیاد همه با انگیزه و روحیه الهی حرکت کنند آنگاه ببینید چه اتفاقاتی رقم خواهد خورد و امیدوارم این مقدمه صحبت معنوی که برگرفته از سخنان حکیمانه حضرت آقا برای متصدیان و وزراء دولت بود همین مبنا اصلی کارمان و سرلوحه امورمان قرار بگیرد تا ما بتوانیم با یاری و استعانت از خدا و عنایت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) آن موفقیت در تحقق اهداف خیر را به سرانجام رسانیم".
پس از سخنرانی نغز و وزین مدیرعامل بنیاد دکتر بابایی، نماینده مردم ساری و رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفتگوی صمیمانهای را با حاضرین در همایش داشت. وی به استناد آشنایی خود با خدمات گسترده بنیاد، تقدیر و تمایل به همکاری کمیسیون تحت مدیریت خود را اینگونه بیان داشت:"از نزدیک با مجموعههای کاری بنیاد آبشار عاطفهها در سراسر کشور و امورات اجرایی مرتبط به کارهای خیری که در حوزههای مختلف و مأموریتهای که جناب آقای فولاد فرمودند آشنایی دارم. بخشی از مسائل و مشاکلی که در حوزههای گروه هدفی که در سراسر کشور وجود دارد که بیارتباط با مأموریت کمیسیون اجتماعی مجلس هم نیست در حوزههای آسیبهای اجتماعی، تأمین مسکن، حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه مخصوصا دهک پنج به پایین جامعه که در سطوح و شقوق مختلف آن در سراسر کشور پیامدهای بسیار بسیار زیادی را خواهد داشت میطلبد تعاملات جدّی را بین حاکمیت، مسئولین عزیز در سراسر کشور و همچنین فعالان مجموعههای مردم نهاد که از گردونه یا جیب مردم و یا از خیّرین عزیز در سراسر کشور استفاده میکننند به عنوان حامیان اصلی اقشاری که میخواهند دیده نشوند ولی کارکردشان دیده شود برقرار نمود و آبشار عاطفهها این بخش را توانست به عنوان یکی از نادرترین خیریههای سراسر کشور که جنبش مردمی در این حوزه است و بیش از دو دهه مشغول به فعالیت میباشد پوشش قابل تتوجهی بدهد و در این دو دهه تجربیات بسیار خوبی داشته است مثلا در بعضی بحرانها از جمله در مازندران زلزله و مخصوصا در کرونا ایفای نقش ملموسی را داشت".
بابایی خدمات بینظیر بیش از دو دهه بنیاد آبشار عاطفهها را سرآغاز خوبی برای برقراری ارتباط مستقیم با کمیسیون اجتماعی مجلس قلمداد کرد و تصریح نمود:"بنیاد با هماهنگی استاداری و استاندار مازندران، همچون سایر استانهای کشور،به بیش از 10 هزار نفر خدمات حمایتی ارائه کرد و جا دارد شما برای اطلاعرسانی از فعالیتهای خودتان حداقل با 23 نماینده عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ارتباط مستقیم داشته باشید و اگرقرار بر این شد که در بحثهای مرتبط حمایت قانونی، خلأهای قانونی که در کل کشور است از مناظر مختلف همکاری صورت گیرد و توقع دارید که مجلس و دولت کارهایی برای شما انجام بدهند و این نهادها تا در جریان فعالیتهای شما نباشند حتی بر عملکرد کمّی و کیفی صحّه نمیتوانند بگذارند. این فضای عاطفی و کار خیر حاکم در شعب کشور ما را مجاب میکند که در خدمتتان باشیم و اعلام میکنم هر کاری و اصلاحاتی که لازم باشد در روش مدیریتی متناسب با شأنیت این تشکل در سراسر کشور با استفاده از ظرفیتهای انجمنها و سمنهای مرتبط و سازمانهای مردم نهادی که در استانداریها و سازمانهای حمایتی که مثل کمیته حضرت امام و سازمان بهزیستی و یا هر مجموعه دیگر حتی گروههای جهادی که در کشور فعالند صورت گیرد به ویژه با توجه به هم سرنوشت بودن شما در حوزههای مختلف، این فرآیند را را رصد کنیم اگر درخواستی از طرف شما مطرح شود آمادگی کامل داریم خدمت شما باشیم".
دکتر رنجبر،نماینده مردم کرمانشاه و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، نیز با یادآور شدن حضور خالصانه و بیادعای شبانهروزی خادمین بنیاد در بحرانهای کرمانشاه و ابراز قدردانی از خواهران جهادگر بنیاد از همکاری مجموعه در کرمانشاه در زمان تصدی فرمانداری کرمانشاه به ویژه در بحران سیل و زلزله به ویژه زلزله سرپل ذهاب گفت:"زلزلهای با قدرت ریشتر بالا که چند شهرستان را در استان کرمانشاه درگیر کرد. یکی از مؤسسات فعّال و کوشا در عرصه خدمتگزاری به مردم و خدماترسانی به قشر زلزله زده و در مواقع بحرانی مختلف، بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها بود. در بحران و حجم بالای خسارات برای کمکرسانی به خانوادههای آواره شده تنها جایی که به ذهن من میرسید و تماس میگرفتم [برای شنیدن پاسخ مثبت] مدیر بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها در کرمانشاه بود بلافاصله با روی باز اکیپی از خواهران بسیج میشدند. هم یک گزارش از شرایط بحران میدادند و هم این که در جهت نجات زندگی خانواده آسیبدیده تدبیر میکردند در حالیکه ناامید از برخی ادارات بودم". وی در تأیید و شهادت به خدمات تخصصی گروههای متخصص و حمایت کارشناسیشده مشاهدات عینی خود را به مدیرعامل، مدیران و حضّار ارائه نمود:"در زلزله خودم به چشم دیدم که خوهران در ابعاد مختلف کارهای گروه روانشناسی، یک سری کارها برای کودکان و برای خانمهای بیبضاعت و [سایر خدمات] اقدامات خوبی انجام میدادند.حداقل چندین مرحله من در مراسم تحویل جهیزیه که با همّت جناب حاج آقای فولاد واقعا کمک میکردید از اینجا (منظور دفتر مرکزی در مشهد) حمایت میشد و خود خواهران هم فعّال بودند از نزدیک شاهد برگزاری آن مراسم بودم که به خانوادههایی که بسیار ضعیف و نیازمند بودند و امیدشان به مؤسسات خیریه بود جهیزیه تحویل میدادند و انصافا در ابعاد مختلف جای تبریک دارد. گرچه ما در حق شما شاید قصور داشتیم نتوانستیم واقعا به مؤسسات خیریه آنچنان که شایسته است رسیدگی کنیم و اینها را رشد بدهیم قدردانی میکنیم". دکتر رنجبر در ادامه خدمت خادمان بنیاد را ذخیره آخرت آنان خواند و از پرسنل برای تأمل درخصوص توانمندسازی مهرجویان درخواست اکید نمود و گفت:"انشاءالله اولویت اصلی این بنیاد که نام بین المللی هم دارد از تجربیات دنیا در عرصه داخلی کشورمان در مناطق محروم استفاده کند و توانمندسازی را انجام بدهیم و اعلام میکنم در کنار سروران و اساتید بزرگوار آن نکات و تجربیات و دردها و مسائل مطرح شده را در کمیسیون با یاری خداوند ارائه کنیم تا با درایت این انسانهای بزرگ و دلسوز بتوانیم در جهت تقویت این نهادهای مدنی و مؤسسات خیریه قدمهای خوبی برداریم".
دکتر صالحی،نماینده اقلید فارس و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، هم مقدمه سخنرانی خود را همچون همکارانش به ابراز تشکر از خدمات بنیاد اختصاص داد و خالی بودن دست دولت در خیلی از مباحث را برای تخصیص بودجه یادآوری کرد:"در شهرستانهای کوچک میبینیم مراجعات مکرری که مردم هیچ امیدی جز خداوند، کمیته امداد و بهزیستی و نهایتا خیرینی چون شما ندارند.ولی همین که متوجه بشوند بنیادی با این وسعت گستردهی فعالیتها وجود دارد یک روزنه امیدی را در دل این قشر محروم جامعه که شامل دهکهای پنجم به پایین جامعه هستند ایجاد میکند. سازمانهای NGO ا بدون هیچ چشم داشتی بازوی بسیار خوب برای دولت در راستای برنامه کمکرسانی به اقشار ضعیف هستند". این مقام مسئول در انتهای سخنانش اظهار امیدواری کرد جلسه روز پنجشنبه یک منشأ خیری برای گسترش ارتباطات مجلس با بنیاد و شانختن بیشتر بنیاد باشد تا در راستای کمک به بنیاد قدمهایی را بردارند.
گلچین تصاویر
دبیر خبر دفتر مرکزی:بیگلری
Report