تحسین خدمات فی سبیل لله بنیاد توسط مسئوولین کشور در همایش هماندیشی مدیران
دومین روز از برپایی همایش هماندیشی و راهبردی مدیران شاهد حضور پرنگ و تحسین مقامات کشوری و استانی بود.
بنیاد بینالمللی خیریّه آبشار عاطفهها طبق برنامه سنوات سالیان گذشته درسال جدید نیز به منظور بررسی عملکرد یک ساله گذشته و بهبود کیفی و کمّی خدمات حمایتی مختلف این مجموعه، طی برگزاری همایشی دو روزه مدیران امورشعب و شعب و قرارگاههای خود در مشهد را گرد هم آوردند. در این همایش که عنوان آن«همایش هماندیشی و راهبردی مدیران بنیاد بینالمللی خیریّه آبشار عاطفههای کشور در مشهد» است محمدجواد فولاد، مدیرعامل بنیاد بینالمللی خیریّه آبشار عاطفهها، و فاطمه چوپانی، مدیر قرارگاه جهاد اجتماعی، و سایر مدیران مجموعه به ترتیب دقایقی را میهمان نگاه همکاران خود بودند. همچنین در این رویداد بزرگ که مراسم افتتاحیه آن روز جمعه 7 اردیبهشت ماه سال1403 بود. دکتر انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور، حجتالسلام والمسلمین احمد صالحی، رییس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری و دکتر محسن ولیئی، معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور، مسئولین بلندپایه عضو هیئت دولت بودند که میهمان ویژه همایش هماندیشی بیست و چهارمین سال تأسیس این بنیاد بودند. همچنین شیوا خوش نسب، سرپرست اداره کل اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی، یکی از مسئولین استان خراسان رضوی مدعو به همایش بود. موضوع اصلی همایش 7 اردیبهشت که در سالن همایش مجتمع فرهنگی تربیت امام رضا(ع) مشهد برگزار گردیده است « جهش تولید، مهادتآموزی، توانمندسازی در اشتغال و کارآفرینی با مشارکت مردمی» میباشد؛ موضوعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، طلیعه آن را شعار سال1403 انتخاب کردند. همچنین در روز نخست گروه سرود نوجوانان اسپوچین و در روز دوم حجت الاسلام فیض آبادی برنامه خود را اجرا نمودند. همایش مذکور با پرچم گردانی ضریح مطهّر مولایمان علی بان موسی الرضا(ع) متبّرک و مزیّن گردید.
محمدجواد فولاد در سخنرانی امسال در بین همکاران و مدیران سراسر کشور به توضیح اهمیّت حضور مسئولین عالی رتبه دولت از جمله اعضاء هیئت دولت و همکاری و امضاء توافقنامه با آنها برای توسعه کمکها و خدمات بهتر و بیشتر به هموطنان محروم و نیازمند کمک پرداخت را مطالب تکمیلی را را تشریح نمود. وی مروری بر خدمات درخشان 24 سال فعالیّت در مسیر رفع محرومیّت با هدف کسب رضایت پروردگار متعال داشت. چوپانی هم از پشت تریبون همایش به تبیین فعالیتهای بنیاد و پشتیبانیهای قرارگاه جهاد اجتماعی پرداخت.
وی در سخنرانی اولین روز همایش از ضرورت ارتباط با خداوند گت:" این ارتباط با ذات اقدس حضرت اله و این توسّلات به خاندان اهل بیت(ع) میتواند راه موفقیّت جهادی در محرومیّتزدایی و خزانه بنیاد را که امانات خیّرین در آن جای دارد تأمین کند و ما را در [رسیدن به] هدف به موفقیّت نائل کند و ما از بدو شروع تا امروز که بیست و چهار سال از سنوات خدمتگزاری این مجموعه میگذارد اگر توسعه و گستردگی و اگر نامداری در اذهان و اگر جذب در مشارکتها و اعتمادسازی در جامعه به نتیجه دست یافتیم از همان نماز جماعت در شعب و دعای توسّل صبح ده هزار نفر جمعیّت پرسنل است که به محضر الهی تقدیم میشود و گرهها و درها برای رسیدن به آن اهداف باز و برکات نازل و ما شرمنده نیازمندان نمیشویم و در پاسخ به مطالباتشان جوابگو هستیم و دعای این محرومان در محضر خدای متعال و خاندان اهل بیت(ع) برای ما اندوختههایی از سرمایه معنوی و مادّی میشود که خزانه از مادیّت در تأمین این برکات و روح و روان ما از معنویّت در ارتقاء سطح تقوا و ایمان میشود".
مدیرعامل بنیاد موضوع سخنان روز دوم را به شعار سال و خدمات فراملی اختصاص داد:" با توجه به فرمایش مقام عظمی ولایت و شعار سال که ایشان مطرح کردند بحث جهش تولید و مشارکت مردمی که یکی از محورهای اصلی اهداف این بنیاد است در دستور کار و سرلوحه این همایش قرار گرفت تا بهرهمند بشویم. با توجه به سیاستگذاری و برنامهریزیهایی که از قبل ما داشتهایم مراکز مشارکتهای مردمی را در کشور تأسیس کردیم مردم را با مشارکت مردمی در حوزه فعّالیت محرومیّتزدایی آشنا شوند. اعتمادسازی در جامعه اسلامی بیش از 1 میلیون و دویست و سی هزار نفر از مردم خوب نیکوکار به عضویت مشارکت این مجموعه درآمدند، هم حمایت 400 هزار نفر از جمعیّت را پوشش میدهند، هم سال گذشته نزدیک 6200 زوج را عازم خانه بخت کردیم، ضمن توسعه و گسترش در سراسر کشور در امور بینالملل با توجه به داشتن مقام مشورتی سازمان ملل توانسته اقداماتی در جبهه مقاومت کشورها که در همین حمله صهیونیستها به سرزمین غزه نزدیک 40 تریلی بار فقط تحویل هلال احمر جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر کولیوند، رییس جمعیّت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، شد که نشانههایی از عمده مشارکت همگانی و عمومی مردمی است که نسبت به راستای این اهداف امدادرسانی کردند".
لازم به توضیح است که دکتر محسن ولیئی، معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور، نیز که روز نخست میهمان سالن همایش بود در سخنرانی خود خدمات بنیاد را مرهون عنایت سلطان خراسان، امام رضا(ع)، دانست و بر به کار بستن شعار سال توسط بنیاد آبشار عاطفهها تأکید کرد و اظهار داشت:" بنیاد بینالمللی خیریّه آبشار عاطفهها یک رنگ و بوی خاص دیگری دارد هم از لحاظ گستردگی و حجم کار و هم از لحاظ اخلاص در نیّت و فراوانی دریافت کمک و هم از لحاظ مددکاران بسیار سختکوش و ارزشمندی که در جای جای کشور پراکنده هستند و بحمدالله دیدهایم که در حوزه بینالملل هم فعّال شدند و در کشور عراق هم فعّالیتشان را گسترش دادند این جای سپاسگزاری و قدردانی از خدواند متعال دارد که خداوند به شما این نعمت خدمترسانی را عنایت کرده است شما به دیگران خدمت نمیکنید [بلکه] مددجویان یا مهرجویان شما به شما خدمت میکنند اگر اتفاقی در بنیاد دارد میافتد به واسطه حضور آن ولی نعمتان است. هیچ موقع و هرگز خدمتی را که در اختیار مددجو یا مهرجو ارائه میگیرد از توان خودتان نبینید. با توجه به شعار سال افتخار بزرگی برای بنیاد خواهد بود اگر در پایان امسال بتواند تعداد زیادی از مددجویان را بتواند توانمند بکند. توانمندی، اشتغال نیست بلکه یک هنر است؛ مثلا توانمندی در فعالیتهای تحصیلی اگر بتوانید برنامهریزی کنید که تعدادی از مددجویان وارد داشنگاه شوند، این فعالیت در حوزه توانمندسازی خواهد بود".
دکتر ولیئی ستایش خود از خدمات بنیاد را چه در سطح ملّی و چه فراملّی این چنین ابراز داشت:" عملکرد بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها از نظر گستردگی، حجم کار، نیّت و فراوانی کمک به محرومان رنگو بوی خاصی دارد. این بنیاد در حوزه بینالملل هم فعّال است و در کشور عراق هم فعّالیتش را گسترش داده است که این کار جای شکرگزاری از خداوند را دارد". وی تمجیدش از عملکرد بنیاد را در مقایسهای معنادار و جالب ادامه داد:" همه فعالیّتهایی که بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها در دستور کار دارد بخشی از راهبردهای نظام عادلانه در سطح کشور است".
وی در انتهای سخنرانی خود از وزارت متبوعاش گفت:" سازمان امور اجتماعی کشور با همکاری کمیته امداد امام و بعضی دیگر از دستگاهها یک سامانهای با نام سامانه «سخا» راهاندازی کردند که سامانه خیر و نیکوکاری است. این سامانه، که خیریهای مجازی میباشد، وصل کننده اغنیاء به فقرا است. تمامی افراد متقاضی دریافت خدمت هستند به جای مراجعه حضوری به دستگاهها به سامانه مراجعه میکنند. سامانه مذکور به تمامی خیریههای کشور از جمله بنیاد آبشار عاطفهها کمک میکند. فراهم کردن چنین امکانی برای خود معرفی توسط مددجویان یکی از راهبردهای اساسی حوزه وزارت کشور است که به ما امدادگران در شناسایی فقر نهفته به ویژه در روستاها پی ببریم تا به آنان در جهت رفع نیازشان کمکرسانی شود. سامانه فوق تقریبا 3 ماه است که به صورت آزمایشی در استان البرز راهاندازی شده است و فعالیتش را امسال در کل کشور به طور جدی افزایش خواهد داد تا این اتفاق خوب به عدالت اجتماعی منجر شود".
دکتر ولیئی همچنین در بازدیدی که از دفتر مرکزی بنیاد در هشتم اردیبهشت ماه داشت با توضیحات معاونتهای مختلف فعّال در دفتر مرکزی بنیاد در جریان کمّ و کیف فرآیند سازمانی و بخشهای مختلف آن قرار گرفت. الهام جلالی، معاونت اداری و مدیر داخلی بنیاد ، فاطمه چوپانی، مدیر قرارگاه جهاد اجتماعی، و حجت الاسلام احمدی فر، مشاور مذهبی و مسئول اعزام مبلّغ و امام جماعت، مسئولین بنیاد آبشار عاطفهها بودند که دکتر ولیئی را همراهی برای معرفی کاملتر سازوکار و خدمات بنیاد همراهی مینمودند. ولیئی از معاونتهای اداری و داخلی، نیکوکاری، حسابداری، آی تی، امور رفاهی، مددکاری، اموال و سایر بخشهای دفتر مرکزی بازدید به عمل آورد.
پس از سخنرانی حاج محمدجواد فولاد تریبون سالن همایش در دومین روز برگزاری، با سخنرانی تعداد زیادی از مقامات مدعو، ساعات پرکاری را شاهد بود.
دکتر عسگر جلالیان، معاون امور بینالملل، حقوق بشر وزارت دادگستری، ضمن سپاسگزاری از بنیاد از قانون اصلی شکلگیری زندگی شهری گفت:" امروزه اگر کسی میخواهد در قالب شهر زندگی بکند، با جمع باشد، اوّل باید برای خودش مسئوولیّت تعیین تعریف بکند زیرا اگر شما اوّل به حق و حقوقتان فکر بکنید تردید نداشته باشید که شهری شکل نمیگیرد و شما این را در مجموعه بزرگ بینالمللی تحت عنوان آبشار عاطفهها ثابت کردید و خداوند به شما این نعمت را داده است که در دل مردم هستید کارهایی که شما میکنید کار سادهای نیست این همه جهیزیه دادن، این همه ایجاد اشتغال، مخصوصا الان که از مرز پا بیرون گذاشتهاید. حالا مقام مشوریتان یک افتخار ارزشمندی برای این کشور است همکاران شما در ژنو واقعا خوش درخشیدید و به همه شما تبریک میگویم".
دکتر آسوده، معاون مشارکتهای اجتماعی کمیته امداد امام خمینی(ره)، چنین سخن گفت :" در همه استانهایی که تا حالا رفتهایم قریب به اتفاقشان یکی از مؤسساتی که ما وظیفه داشتیم تقدیر کنیم مجموعه آبشار عاطفهها در استانها بوده است از مجموعه خدمات همکاران شما در استانها تقدیر و تشکر میکنیم".
زهره الهیان، نماینده مجلس شورا اسلامی و عضو فراکسیون زنان و رییس فراکسیون سازمانهای مردم نهاد( NGO) مجلس شورای اسلامی، نیز اظهار داشت :" به حق و انصاف و بدون اقرار عرض میکنم آنچه که ما در طول این مدت از فعالیتهای خادمان این بنیاد شناخت پیدا کردیم یک جریان مثبت اجتماعی بسیار ارزشمند توسط تک تک شما عزیزان با هدایت و مدیریت جناب آقای فولاد دارد انجام میشود ".
دکتر صادقی، مستشار دادگاه عالی قضّات و مدیر مشارکتهای مردمی قوه قضاییه، در ابتدای سخنرانی با تأکید بر این که عمل صالح پیامبر اکرم(ص) باعث انتخاب او به عنوان پیامبر اسلام گردید :" این اعمال تک تک شما، همه اعمال صالحی است که در پیشگاه خداوند متعال قدر و منزلت خاص خودش را دارد".
بهرامی، مدیرکل مشارکتهای مردمی فراجا، از حضورش در شهرها و روستاها و کلاسهای آموزشی گفت و با اشاره به این که از جنس خادمین بنیاد است افزود:" میدانم طرح مردم یاری و طرحهایی که شما به عنوان کار خیریه انجام میدهید چقدر بااهمیّت است و چقدر در امنیّت کشور میتواند تأثیرگذار باشد امیدوارم که در کارتان موفق .و مؤید باشید".
دکتر منیژه خاکی بختیاروند، مدیرکل حمایت از زنان، اطفال و خانواده قوه قضاییه، نیز گفت:" خیریه آبشار عاطفهها یکشبکه ملِ و فراملّی هستند که ما میتوانیم از خدماتشان استفاده کنیم جایی هم که لازم است حمایتی بکنیم در خدمتشان هستیم. خواهران و برادران شریف من در این مجموعه چه زحمت ستردگی را کشیدند. لازم است که از همه دوستان و به ویژه جناب آقای فولاد تشکر ویژه داشته باشم".
دکتر عبدالوهاب بیگ پور، دبیر فراکسیون سازمانهای مردم نهاد مجلس شورای اسلامی، خدمات بنیاد موهبت همسایگی حضرت رضا(ع) دانست:" رنگ و بویی که اینجا وجود دارد یک اتفاقی است که هیچ جا نمیتوانیم درکش بکنیم. آن نقطه نورانی و پرعظمتی که این افراد با دلهای بزرگ دریایی را دور هم جمع کرده است حلاوت گرمای فعالیت اجتماعی است که منقوش به نقش آقا علی ابن موسی الرضا(ع) میباشد، حضور یک پدر مهربانی مثل حاج آقای فولاد و همدلی است که اینجا وجود دارد. آنچه که در بنیاد آبشار عاطفهها وجود دارد با هیچ معیاری قابل سنجش نیست و آن دلی بودن خدماتش است".
حجتالاسلام والمسلمین قناد، نماینده دادستانی، :" نهادهای مردمی همچون خیریه آبشار عاطفهها، این ظرفیّت بسیار کمکرسان را دارند که مردم بتوانند سرمایهها، کمکها و انفاق خودشان را در اختیار این مجموعه قرار بدهند".
همچنین به منظور کسب و ارتقاء دستاوردهای خدمات بنیاد برای مهرجویان، در ادامه مراسم روز دوم همایش کارگاه آموزشی با عنوان«جذب منابع مالی متناسب با سازمانهای مردم نهاد» برگزار گردید. آقای متولی آموزش کارگاه را عهدهدار بود.
تصاویر منتخب
دبیر خبر دفتر مرکزی کل کشور:بیگلری
گزارش