نذر اشتغال، تسهیلات نوید(وام قرض الحسنه اشتغالزایی و کارآفرینی)
ما میخواهیم در معاونت کارآفرینی و اشتغالزایی خیریه آبشار عاطفهها به کسانی که تا به حال این فرصت و ابزار، برای بروز استعدادشان وجود نداشته است کمک کنیم تا برای خودشان کار بیافرینند و کارآفرین باشند. و یک فعالیت جدید را با دو رویکرد توانمندسازی و اشتغالزایی در کشور طراحی کردیم.
«نوید»؛ طرحی برای کارآفرینی
در رویکرد توانمندسازی هدف این بود که کسبوکارهای خرد به یک پایداری خودیار برسند که با هماهنگی تعدادی از فارغالتحصیلان و اساتید دانشگاههای تهران، به طرحی به نام «طرح نوید» رسیدیم.
طرح تسهیلات نوید چست؟
.
.
.
.
.................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
هدف این طرح چیست ؟
طرح نوید مدلی از صندوق قرضالحسنه مشارکتی است که پایه آن بر اساس سنتهایی بوده که از قدیم در ایران وجود داشته و صندوقهای قرضالحسنه خانگی را بر اساس آن راه میانداختند. پایه دیگر طرح نوید این است که به سمت اشتغالزایی و کارآفرینی برود و بر اساس این طرح فعالیتهایی که در حوزه اشتغالزایی توسط خیرین انجام شده را بتوانیم با نظارت هدایت کنیم.
در مشاغلی که ایجاد می شود مربی بر اساس آموزش در حوزههای مختلفی مانند کسبوکار، مشاوره تحصیلی فرزندان و خانوادهها، مشاوره روانشناسی و بررسی مشکلات و آسیبهای خانوادهها و... از نزدیک جویای احوال مهرجوها بوده و هر هفته به آنها سر میزند و تعاونیهای مردمی را تشکیل میدهد
این سازمان تسهیلات را بدون ضمانتهای مرسوم بانکی و صندوقهای تحت نظارت بانک مرکزی ارائه میکند. در این مدل تسهیلات، مردم ضامن خودشان میشوند، هیچ چک و سفتهای هم از آنها گرفته نمیشود.20 تا 25 درصد منابع صندوق را مردم تحت سازوکار جدید و ابداعی تأمین میکنند و 75 درصد مابقی منابع را هم آبشار عاطفهها تأمین میکند، به همین منظور یک پروسه پنجساله برای تعاونیهای پنجنفره دیده شده است.
پروسهای که مهرجو و داوطلب ما برای توانمندسازی آغاز میکند پنج سال طول میکشد و خیریه آبشار عاطفهها تا 5 سال از آن حمایت میکند تا آن شغل به پایداری برسد.
شرایط تسهیلات چیست؟
.
.
.
.
.
...........
چرا اشغالزایی و کارآفرینی !؟
هدف از اشتغال و کارآفرینی بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها درباره استفاده از زمینههای جدید خودکفایی و خارج شدن از چتر حمایتی و توانایی خانواده می باشد به عنوان مثال در این طرح شغل هایی نظیر توسعه کشاورزی، نصب پنل خورشیدی، یا کارگاههای بستهبندی کوچک که دارای زمینه مناسب برای ارائه تسهیلات با بازدهی بالا هستند می باشد و در این طرح میتوان زنجیرههای خرد را به هم متصل کنیم و از آنها برای تأمین نیازهای محلی و فرامحلی استفاده کنیم، یعنی توانمندیهای جزء را در کنار هم قرار دهیم و نیازمندیهای آن منطقه یا فراتر را در حوزه کشاورزی، بستهبندی و حتی بازارهای صادراتی به صورت منظم شناسایی و از آن یک فرصت بزرگ ایجاد کرد