پروانههای محرابی: جشن دختران 9 ساله برای به جا آوردن فریضه الهی
شعب بنیاد آبشارعاطفهها عمده خدمات آذر سال 1401 را به یمن میلاد حضرت زینب(س) به اجرا جشن «پروانههای محرابی» اختصاص دادند.
طبق برنامه هرساله بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها جشن تکلیف، یا همان جشن عبادت و مکلّف شدن دختران 9 ساله، با نام «پروانههای محرابی» ویژه دختران 9 ساله خانوادههای مددجو، امسال نیز در شعب مختلف ایران باافتخارمان با توکل به خداوند و کمک خیّرین در حال برگزاری میباشد. از آنجایی که ولادت باسعادت حضرت زینب کبری(س) در سال جاری همزمان با نهم آذر ماه( 5 جمادیالاول 1444ه.ق.) شده است جشن مذکور از نخستین روزهای این ماه آغاز شده است و همچنان ادامه دارد. شعب طی مراسمی، این جشن را در شعبه و با دعوت از دختران 9 ساله و والدینشان، کارشناسان مذهبی و روحانیون برپا مینمایند و با تدارک برنامههای متنوع فرهنگی – عقیدتی از جمله قرائت قرآن، آموزش نماز و احکام آن، پاسخگویی به سؤالات شرعی، مولودی، اهدا چادر نماز برای تشویق کودکان به اجرا تکلیف مؤکد الهی همراه با اجرا مسابقه و پذیرایی سعی در خلق خاطرههای ماندگار، زیبا و البته تأثیرگذار دارند؛ به ویژه این که مراسم با طنین ندای معنوی «الله اکبر»، اذان و برپایی اولین نماز جماعت با حضور دختران تازه مکلّف شده ادامه مییابد و نونهالان همچون حضرت زینب کبری(س)، بانو بافضیلت اهل بیت(س)، خود را به فضایل صبر و عفت همراه با رعایت حجاب میآرایند. همچنین تعدادی از شعب علاوه بر اجرا ویژه برنامه پروانههای محرابی، واریز وجه نقد به حساب والدین دختران 9 ساله، توزیع اقلام خوراکی به صورت موردی و یا اهدا بسته معیشتی بین کلیه مددجویان، پوشاک زمستانی و وسایل گرمایشی را انجام دادند.
در همین راستا گزارشها و تصاویر ارسالی حاکی از این است که شعبه موسیبنجعفر(ع)،عام و شهرستان مهرانِ استان ایلام، مهدیشهرِ سمنان، مسجد سلیمانِ خوزستان، عام خرم آبادِ لرستان، ایتامِ رشت، آبدانانِ ایلام، بوشهر، عامِ کرمان، سرایانِ خراسان رضوی، امورشعبِ خوزستان، شهرستان آزادشهرِ استان گلستان در کنار سایر شعب شهرستانهای اقصی نقاط کشور در برگزاری باشکوه جشن تکلیف تلاش مستمری داشتهاند.
در مراسم پروانههای محرابی تعدادی از شعب از جمله شعب استان لرستان برخی مسؤولین مانند امام جمعه، نمایندگان امور بانوان و سایر سازمانهای فرهنگی مربوطه شرکت داشتند و برخی شعب هم جشن را در زیارتگاهها و اماکن مذهبی در دسترس برگزار نمودند.
آنچه استمرار اجرا جشنهایی از این دست را ممکن میسازد توجه به این حقیقت است که برگزاری چنین جشنها و مراسمی به منزله جریانی از آموزش عملی است که رویکرد صحیح تربیتی و پرورشی را با هدف تفهیم چرایی اهمیت و ضرورت اجرا واجبات دینی( بالاخص نماز اول وقت) از بدو ورود به یک دوره سنی خاص برای دختران و پسران مسلمان به تصویر میکشد.
تصاویر ذیل شاهد گویایی از شکوه جشن پروانههای محرابی و شادی دختران مکلّف است
دبیر دفتر مرکزی کل کشور:بیگلری
گزارش