بازگشایی مدارس با آغاز ماه مهر، دلیلی برای دو چندان شدن زیبایی پاییز خاطرهانگیز
فصل پاییز و برگ ریزان آن
دست در دست آغازین ماه مهربانش، زیباییهای علم آموزی و طبیعت را باهم در دفتر خاطرات ذهنمان زنده مینماید. نسیم خنک پاییزی که وزیدن میگیرد خاطره پر از شوق حضور در کلاس،درس و کتاب، همکلاسی و معلم را زنده میکند؛ گرچه مهر 1400 ، دومین ماه مهری است که نوای « دنگ دنگ » زنگ مدرسه نواخته نمیشود.
مدارس، وظیفه تعلیم و تربیت رسمی کودکان واجب التعلیم را به عهده دارند. آموزش و پرورش فراهم ساختن زمینهها و به انجام رساندن و شکوفا کردن شخص در راستای تکامل و رشد اختیاری و رسیدن به هدفهای مطلوب میباشد. متخصیصن این عرصه، کشف و استعدادهای شخص را تعلیم و تربیت میگویند. همچنین به مجموعهای از کارها و آموزشهایی که به واسطه خانواده یا نهاد برای ایجاد فضایل مدنی و اخلاقی در مردم صورت بگیرد نیز گفته میشود.
موضوع اصلی تعلیم و تربیت خود انسان است. تعلیم و تربیت به هر شکلی و با هر هدفی تعریف شود، اساس و لازمهی ایجاد خصوصیات و ویژگیهایی است که در اخلاق انسانی جای میگیرند. بنابراین ضرورت دریافت تربیت، شناخت کافی از روان و روح، استعداد و تواناییهای انسان را ایجاب میکند. محور تعلیم و تربیت، روان انسانها است. مانند محوریت بدن و سلامت جسم انسان که در کار و حیطه پزشکان است.
بیترید تعلیم با تربیت متفاوت است، زیرا ابعاد و ماهیت متفاوتی با هم دارند؛ در حقیقت، تعلیم ابزار مطمئنی برای دستیابی به تربیت است. در دین اسلام نیز به موضوع تربیت و تعلیم انسان بسیار پرداخته شده است. پروردگارعالم و ائمه(ع) در اینخصوص سخنان پرگهر و آموزنده فراوان را به یادگار گذاشتهاند. به گونهای که حتی عبادت خداوند در دین اسلام نیز روشی است برای تعلیم و تربیت انسان ها است. قرآن کریم کتابی است که راهنمایی خداوند برای تربیت انسان در آن مکتوب شده است و اهمیت تربیت برای تعالی انسان تا بدانجاست که یگانه معلم عالم، کلام وحیانی خویش را با خواندن «اقرأ» آغاز و حتی سورهای به نام قلم «ن و القلم و ما یسطرون» را نازل میفرمایند. در قاموس تربیت الهی اهل بیت به کرّات آمده است در خردسالی به علم آموختن همّت کنید تا در بزرگسالی به اوج و سیادت برسید. پیامبر اسلام محمد(ص) میفرماید: " من برای تربیت انسانها از سوی خداوند فرستاده شدهام، این حدیث گویایی اهمیت موضوع تربیت و هدف اصلی اسلام میباشد" .
موضوعی را که با توجه به سخنان بزرگان این حوزه باید مورد توجه قرار داد این است که آموزش و تعلیم کودکان، خود بدون توجه به اصول اخلاقی جامعه تهدیدی برای سلامت جامعه است. واضح است که تربیت خوب از انسان خوب ساخته است؛ از اینرو گفته میشود هر کس در مدرسهای را بگشوید، درب زندانی را بسته است. تربیت کردن کودک همانند نقش کشیدن بر روی لوح سنگی است که جاودانه و ثابت می ماند.
گردآوری: بیگلری
منابع:
گزارش