جشنهای باشکوه ازدواج امام علی(ع) با دردانه پیامیر(س)
شعب در سالروز ازدواج آسمانی مولا علی(ع) و حضرت فاطمه(س) برگزاری جشن، اهدا جهیزیه و سبد غذایی اقدام کردند.
اوّل ذیالحجه سالروز ازدواج بابرکت مولا علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) یکی از مبارکترین رخدادهای دنیای اسلام میباشد؛ ازدواجی که الگوی منحصربفردی برای انتخاب همسر شایسته، ازدواج و آغاز زندگی مشترک جوانان است. این مناسبت که در سال 1403 برابر با 19 خرداد ماه است و در نقویم رسمی ایران به منظور پاسداشت این پیوند مبارک و ترویج ارزشهای اصیل ایمانی، اخلاقی، اجتماعی، تقوای الهی و فرهنگ سادهزیستی با عنوان«روز پیوند آسمانی» یا «روز ازدواج مبارک» شناخته میشود. همچنین ازدواج این دو معصوم پیامآور سایر درسهای زندگی مانند دقّت در انتخاب صحیح، مشورت، اهمیّت صلاحیّت داشتن، احترام و محبت متقابل است. مورّخان اسلامی و منابع حدیثی در نقل چگونگی ازدواج این دو معصوم، روایات مختلفی را بیان کردهاند از سوی دیگر اهمیت این ازدواج از این جهت است که نسل امامان معصوم(ع) ماحصل این ازدواج است.
شعب بنیاد در تمامی شعب میهنمان با دعوت از مهرجویان و یاریرسانی خیِرین نیز همچون سایر هموطنان با برگزاری مراسم و آیینهای مختلف جشن و سرور، اقامه نماز جماعت و دعا، سخنرانی مذهبی، مجالس مذهبی و اعتقادی، پذیرایی با شیرینی و میوه و کیک و نذری، اجرا مسابقات، مذهبی، فرهنگی، هنری و تفریحی باموضوع خانواده و ازدواج اهداء جهیزیه، بسته غذایی و تهیّه انواع هدیه به استقبال این روز مبارک رفتند و به برپایی مراسم سرور و شادمانی این روز را پرداختند.
خادمین شعبی مانند امورشعب و شعب استان زنجان با برگزاری جشن و مولودیخوانی و پذیرایی با حضور مسئولین و مهرجویان، هیرمند استان سیستان با اهداء 10 سری جهیزیه، ضامن آهو سیستان و بلوچستان با اهداء 6 سری جهیزیه بت پشتیبانی امورشعب استان، هرسین کرمانشاه با تهیّه چندین سری جهیزیه با وسایل تقریبا کامل آشپزخانه، شعبه خوانسار با پذیرایی و میزبانی از مهرجویان در وعده ناهار، ملکشاهی با تدارک بسته غذایی و کنسرو لوبیا و ماهی و چای به ارزش 70 میلیون ریال، ماهدشت کرج با برگزاری جشن با هدف ترویج ازدواج آسان، دزفول با اهدا سبد کالا در کنار گذیرایی با کیک و آبمیوه و شکلات، سیستان با تحویل 45 کالای اساسی لوازم منزل به زوجین مددجو، امورشعب لوداب با توزیع 60 جفت کفش و پوشاک بین کودکان و مددجویان، ساوه با برپایی مراسم عقد نمادین در دریاچه تفریحی امام خمینی با همکاری روابط عمومی شهرداری و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی این شهر و حضور زوجین جوان، استان مرکزی هم با برگزاری رزمایش اهداء 50سری جهیزیه شامل اقلامی مانند فرش، قوری و کتری، سرویس قابلمه تفلون، اجاق گاز، جارو برقی، سرویس ظروف چینی و سایر لوازم منزل با صرف هزینه هر سری مبلغ 25 میلیون تومان طی روزهای هفته اخیر بر خود فرض دانستند ازدواج ساده آسمانی و پایدار را یادآور شوند. همچنین در پی سقوط تأسفبار هلیکوپتر رییس جمهور کشورمان، مراسم مذکور را در قالب پویش چلّه خدمت بخ اجرا درآوردند.
امّا در مطلب پیش رو به یمن این سالگرد خلاصهای از آن ذکر میشود. قبل از حضرت علی(ع) برخی از بزرگان و ثروتمندان عرب خواهان ازدواج با بی بی دو عالم(س) شده بودند امّا پیامبر مکرّم اسلام(ص) پاسخ میدادند:"ازدواج فاطمه(س) به دست خدا است". در گزارشهای تاریخی ثبت این ازدواج را در سال اوّل، دوّم و یا سوّم هجرت و طبق وحی الهی آمده است. علمای شیعه در تعیین سن حضرت فاطمه(س) به هنگام ازدواج به بیش از 14 سال اشاره نکردهاند و اکثر آنان سن 9، یا 10 و حداکثر 11 سال را صحیح و سن امیرالمؤمنین، حضرت علی(ع)، را هم 21 سال و 5 ماه دانستهاند. علیرغم سن کم حضرت فاطمه(س)، باعنایت به شخصیت والای پیامبر(ص) در جایگاه پدر ایشان، و از سوی دیگر بهرهمندی حضرت فاطمه(س) از ظرفیت هوشی بالا، فضایل اخلاقی شگرف و نیز از جنبه ظاهری دارا بودن لقب انسیه حوراء(انسانی که شبیه حوریان بهشتی است)، که سبب تمایز ایشان از سایر زنان و دختران عرب بود، اقبال بزرگان عرب برای تزویج با ایشان بسیار بود. در روایتی با اشاره به نظر مثبت پیامبر(ص) نسبت به پسر عموی خود، حضرت علی(ع)، به عنوان مناسبترین همسر برای دختر گرامیشان آمده است ایشان به دخترانشان فرمودهاند:"تو را به به کسی به زنی میدهم که از همه نیکو خویتر و در مسلمانی پیش قدمتر است". حضرت محمّد(ص) پس از کسب پاسخ مثبت و رضایت از دختر گرمیشان نزد حضرت علی(ع) رفتند و خبر مسرّتبخش را به مولا دادند تا مهیّای مراسم عروسی و اعلام عمومی شوند. ایشان به مولا فرمودند:"یا علی! آیا برای عروسی چیزی داری؟ پاسخ دادند یا رسول الله تمام ثروت من عبارت است از یک شمشیر، یک زره و یک شتر. پیامبر(ص) فرمودند: تو مرد جنگ و جهادی و بدون شمشیر نمیتوانی در راه خدا جهاد کنی. شمشیر از لوازم و احتیاجات ضروری تو است. شتر نیز از ضروریات زندگی تو است باید به وسیله آن آبکشی کنی و امور اقتصادی خود و خانوادهات را تأمین کنی و برای اهل و عیالت روزی کسب نمایی و در مسافرت بارت را بر آن حمل کنی، تنها چیزی که میتوانی از آن صرف کنی همان زره است. من هم به تو سخت نمیگیرم و به همان زره اکتفا مینمایم". در حقیقت مِهر حضرت فاطمه(س) زره امام علی(ع) بود که به 500 درهم فروختند. امام(ع) پول زره فروخته شده را به پیامبر(ص) تقدیم کردند و ایشان پول را به 3 قسمت تقسیم کردند. بخشی را برای خرید جهیزیه، بخشی را برای تهیه عطریات عروسی و بخشی را به امّ سلمه سپرد تا در سب عروسی به حضرت علی(ع) برای پذیرایی از میهمانان بازگرداند.
سپس پیامبر و حضرت علی در مسجد حاضر شدند و پیامبر به بلال حبشی فرمودند مهاجرین و انصار را در مسجد جمع نماید. آنگاه نبی خدا بر فراز منبر رفتند و سخن خود را با حمد و ثنای خداوند آغاز کردند و فرمودند:"ای مردم آگاه باشید که جبرئیل بر من نازل شد و از جانب خدا پیام آورد که مراسم عقد ازدواج علی(ع) و فاطمه(س) در عالم بالا و در حضور فرشتگان برگزار شده و دستور داده است که در زمین نیز آن مراسم را انجام دهم و شما را بر آن گواه بگیرم. مولا علی را نزد خویش خواند و فرمود یا علی پروردگار مرا امر فرموده است که فاطمه را برای تو عقد کنم به 500 مثقال نقره(معادل 500 درهم مهریه حضرت فاطمه) آیا راضی هستی؟ امام علی عرض کردند ای پیامبر خدا راضی هستم. همه حاضران مبارک باد گفتند و پس از آن پیامبر به منبر رفتند و خطبه عقد را ایراد فرمودند".
حضرت علی(ع) اتفاقات ماوقع را این گونه به تصویر کشیدند:"پیامبر(ص) دخترش را به ازدواج من درآورد و آنگاه نزد من آمده دستم را گرفته و فرمود با یاد و نام خدا برخیز و بگو :«علی برکة الله، و ماشاءالله، و لا قوّة الاّ بالله و توکت علی الله : بر سفره برکت خدا مینشینم، و راضی میشوم بر آنچه ا.بخواهد، همانا قدرت و قوّتی نیست مگر از جانب خدا، پس به او توکّل میکنم و یاری میطلبم» سپس مرا کنار فاطمه(س) نشانید و گفت:خداوندا! اینان محبوبترین مردم نزد من میباشند، پس آنان را دوست بدار و خیر و برکت به ذریّه آنها عطا کن و آنان را از هر آسیبی حافظ باش. من آنها و نسلشان را از شرّ شیطان فریبکار به تو میسپارم".
گلچینی از تصاویر زیبای خدمترسانی شعب
دبیر خبر دفتر مرکزی:بیگلری
گزارش