گامی نوین در مسیر محرومیّتزدایی فراملّی: دیدار مدیرعامل با جمعی از مدیران خیریههای مردمی عراق
مدیرعامل بنیاد در دیدار با جمعی از مدیران خیریههای مردم نهاد عراق در مشهد بر آمادگی مجموعه برای انتقال تجارب و اشتراک ظرفیّتهای همکاری طرفین تأکید کرد.
روز جمعه 11 آبان ماه سال1403 محمدجواد فولاد، مدیرعامل بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها، به همراه تعدادی از همکاران شعب مشهد هیئتی متشکل از بانوان عراقی را، که در سمت مدیر عاملان برخی مؤسسات خیریه مردم نهاد مشغول خدمترسانی در جهت فقرزدایی هستند، میزبانی نمود. دیدار روز جمعه با هدف انتقال تجارب موفق و منحصربفرد بنیاد در حوزه جهاد خدمت به نیازمندان در راستای محرومیّتزدایی، بررسی و تبادل نظر درخصوص چگونگی به حداکثر رساندن کمکرسانی و الگوبرداری از برنامههای موفق خدمات حمایتی اجرا شده ویژه جامعه هدف تحت پوشش بنیاد و در نهایت امضاء تفاهمنامه همکاری دوجانبه صورت گرفت. هیئت عراقی ضمن تشریح برنامه خدماتی خود، اعضاء تشکیلدهنده جامعه هدف و مشکلات مبتلا به آنان حضور در ایران، دیدار نزدیک با مدیرعامل و پرسنل بنیاد، همسویی و اشتراک اهداف انساندوستانه دو طرف در حمایت از محرومین و تلاش برای رفع محرومیّت را ارزشمند توصیف نمودند و بر برقراری روابط پایدار فیمابین با هدف نقشآفرینی مؤثر به منظور حل معضلات فقر در جامعه هدف به ویژه بین بانوان و ایتام تأکید کردند. پرسنل دفتر مرکزی، قرارگاه ارتباطات مردمی و رسانه، ستاد توانمندسازی و واحد درمان مشهد از میهمانان خود به گرمی استقبال نمودند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی خیریه آبشار عاطفهها در این جلسه که در دفتر مرکزی برگزار گردید با اظهار امیدواری برای انتقال تجارب یکدیگر در زمینه خدمترسانی بهینه تصریح کرد:" همینطور که مستحضر هستید ایران اسلامی میزبان همه مسلمانان به ویژه ملّت عراق است که در تمام موارد متعدد اعم از اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و سیاسی روابط دوستانه، برابری و برادرانهای را دارد. دقیقا ما همانطور که عِرق به حرمین شرفین در نجف، کربلا و کاظمین داریم مردم عراق هم مشتاق زیارت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در سرزمین ایران اسلامی هستند. خوشحالم از این که حضور یافتید تا انشاءالله از نظرات شما در پیشبرد اهداف محرومیّتزدایی بین دو کشور بهرهمند بشویم. جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی با توجه به توصیههای امام راحل و مقام معظم رهبری، ولیّ امر مسلمین، در توسعه نهادهای مردمی در کشور نسبت به تاریخچه گذشته بسیار افزایش داشته است".
حاج محمد جواد فولاد به فعّالیّت 72 هزار مؤسسه به ثبت رسیده در ایران اسلامی اشاره و از حضور خودجوش مردم ایران در سازندگی کشور و پایداری حکومت اسلامی یاد کرد:" مؤسسات به ثبت رسیده در موضوعات فرهنگی، اجتماعی، بهداشت و درمان، امور مذهبی و محرومیّتزدایی نقش اساسی ایفا میکنند. مؤسسات ایران از توانمندی بسیار بالایی برخوردارند به دلیل این که نظام مقدّس جمهوری اسلامی برپایه مردم استوار است و مردم نقش سازندهای در توسعه و پایداری حکومت اسلامی دارند این سیاستگذاری و رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران است تا مؤسسات از مردم برای مردم در سازندگی کشور نقش ایفا کنند و این یکی از موهبتهای الهی است که امروز مردم در کشور نقش اساسی دارند و این نقش باعث شده است جمعیتی را در راستای اهداف نظام در مسیر توسعه پایدار و حل مشکلات و معضلات اجتماعیآ اشتغال و کارآفرینی و رفع موضوعات درمانی و بهداشتی مؤثر واقع شود. این مجموعههای مردمی که پایبند به قوانین نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران هستند همه در کنار هم با وحدت و همدلی نقش ایفا میکنند".
وی همچنین نگاهی به همراهی نهادهای مردمی در پشتیبانی از جبهه مقاومت برای کمک به ملّت فلسطین و لبنان در جنگ نابرابر یزدیان زمان داشت:" امروزه که در فلسطین و لبنان توسط صهیونیست خونخوار و کودککش با همراهی آمریکا استعمارگر که در فلسطین و لبنان به تخریب خانه مردم پرداختند نهادهای مردمی در جمهوری اسلامی در پشتیبانی از جبهه مقاومت نقش اساسی دارند و در احکام صادره از ولی امر مسلمین، ولی فقیه زمان، با اطاعت امر تمام امکانات و نیاز جبهه مقاومت را پشتیبانی میکنند و این نشانهای از بلوغ فرهنگی و اجتماعی نهادهای مدنی در ایران اسلامی است. این نهادهای مدنی در بحث حقوق بشر با صدور بیانیّه و حضور در سازمان ملل مدافع حقوق مردم مظلوم فلسطین و لبنان هستند و این نقطه عطف در تمام ملل اسلامی در اطاعت از ولی امر مسلمین اتفاقات زیبایی را رقم زده است که همه حکومتهای باطل و غاصب در دنیا را به لرزه درآورده است و توانسته است وحدت ملل اسلامی را در وحدت کلمه در یک صف اتّحاد ایجاد کند و اخیرا در شورای امنیت سازمان ملل متحد 15 کشور در مقابل صهیونیست ایستادند که همدلی را ایجاد کرد".
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان محکوم کردن جنایات رژیم تروریستی اسراییل در غزه و لبنان توسط ملل جهان به ویژه اسلامی در سازمان ملل متحد را نشانه بیداری و وحدت بینالمللی در نتیجه تأثیرگذاری سخنان حکیمانه مقام معظم رهبری خواندند:"این نشاندهنده تأثیرگذاری سخنان حکیمانه و رهنمودهای جمعه نصر ولایت این زمان است و امروز جمهوری اسلامی در استقلال و دفاع از اسلام سرمنشأ رهبری در جهان اسلام است همینطور که عراق الحمدالله با همکاری نظام مقدّس جمهوری اسلامی پیشتاز میدان جهاد و شهادت میباشد و یقینا این ارتباط فی ما بین کشورهای اسلامی بسترساز ظهور حضرت قائم آل محمد(عج) است".
مدیرعامل ضمن ابرازخرسندی از برقراری ارتباط فی مابین بنیاد و مؤسسات خیریه عراق و کسب پروانه فعّالیّت ملّی از دولت عراق بیان داشت:"آماده هستیم برای تفاهمنامه درخصوص جامعه هدف شما برای نائل شدن به زیارت حضرت رضا(ع)، به ویژه یتیمان و درمان بیماران نقش ایفا کنیم. این بنیاد از دولت جمهوری عراق، پروانه فعّالیّت ملّی دریافت کرده و در کربلا دارای دفتر است و فعالیتی هم درخصوص خانوادههای شناسایی شده عراقی در محدوده کربلا انجام شده است تا بتواند نسبت به خدمت به جامعه هدف در عراق کمک نماید. تفاهمنامه در موضوعات مختلف میتواند در کمک و حل مشکلات محرومان عراق نقش ایفا کند. این آمادگی برای بنیاد وجود دارد که در موضوعات متعدد با شما همکاری نماید. ما در این مجموعه ساختاری تعریف کردهایم که میتواند در روند اهداف چه مشارکت اجتماعی و جذب کمکهای مردمی و تأمین منابع مالی با اعتمادسازی این حرکت ترسیم شده تحقق پیدا کند و ما آمادگی داریم در همین رابطه با تجارب و دستاوردهای مجموعه(هایی) که در همین مسیر قرار دارند و دارای تجربهای در فعّالیّتهای داوطلبانه هستند در این فرصت پیش آمده آشنا شویم تا ما هم از تجربیّات شما استفاده کنیم". بانوان عراقی هم با اشاره به مشکلات عدیده بانوان بیسرپرست و ایتام کشور متبوعشان پس از حکوت صدام و مشکلات ایجاد شده در نتیجه حضور داعش اظهار امیدواری کردند که ارتباط مثبتِ دو طرف ادامهدار و مثمرثمر باشد.
از سوی دیگر مدیرعامل طی جلسه تشکیل شده در ستاد توانمندسازی در همین روز به تشریح برنامه کاری، خدماترسانی، نحوه ارتباط و اجرا طرح همکاری دو طرفه و آموزش نیروهای مستقر در عراق گفت:" طبق اظهارات اولیّه یکی از میهمانان که مطرح کردند امکان همکاری فیمابین دو طرف وجود دارد. ما در بررسیهای که در عراق انجام دادیم عدم مشارکت مردمی در سازندگی کشور مشهود بود که این نقش مشارکت اجتماعی باید در مردم عراق نهادینه بشود و لازمه رفع این مانع و خلأ، انجام یک کار فرهنگی در یک پروسه چند ساله است که برای رفع محرومیّت در عراق برپایه [مشارکت] مردم امکانپذیر است. یکی از مهمترین مؤلفهها برای استخدام کادر اداری ما در کشور(ایران)، جذب نیروی بین سنین 18 تا 30 سال است نیروهایی که آموزش میبینند، توانمند شدهاند و هر یک از اینها حلقههای واسط بین مردم و اهداف این بنیاد هستند. خیریّهها در کشورهای مختلف از جمله عراق طبق تحقیق و پژوهشی که انجام شده است به صورت سنّتی اداره میشود که ما بنا داریم با بهرهمندی و کپییرداری از ساختار همین بنیاد(چارت اداری) با توجه به کسب پروانه ملّی و دیدار با مسؤول خیریّهها و سمنهای عراق ملاقاتی در ایران اظهار کردند مشابه این مجموعه در عراق وجود ندارد به همین دلیل این پروانه ملّی را صادر کردند تا ما بتوانیم در توانمندسازی مؤسسات عراقی برای جلب مشارکتهای مردمی و اعتمادسازی مردم عراق نسبت به امور خیریّه فرهنگسازی کنیم و با عنایت به این که از تاریخ صدور پروانه مذکور بیش از دو ماه نمیگذرد بنابراین در ابتدای راه هستیم و یقینا این تحوّل در یک چشمانداز پنج ساله با شبکهسازی در عراق به عنایت حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، سیّد الشهداء، اتفّاق خواهد افتاد که بتوانیم انشاءالله به مردم محروم عراق ما مشارکت مردم آن نقش ایفا کنیم و یقینا این اوّلین آشنایی استمرار خواهد یافت و با شما همکاری خود را ادامه خواهیم داد برای این که با نظرات شما عزیزان و ایجاد تفاهم بین طرفین بتوانیم آن تجربیّات چندین ساله در جمهوری اسلامی ایران را به مؤسسین فعّال که مورد اعتماد جمهوری اسلامی ایران هستند انتقال دهیم و یقینا اوّلین کسان شما خواهید بود که میهمان کشور عزیزمان ایران هستید وخیلی از ابهامات راجع به چگونگی پیشرفت خدترسانی شما طی این بازدیدها حل خواهد شد".
حاج محمدجواد فولاد از کارآفرینی با استخدام جامعه هدف به عنوان یکی از راهکارهای کاهش میزان بیکاری و فقر یاد کرد و اظهار نمود:" از کارهای مهمی که ایجاد کردهایم «کارآفرینی اجتماعی» برای خانوادههای تحت پوشش با استخدام فرزندان این عزیزان است که با آموزش به توانمندی و امدادگری رسیدهاند. یکی از مهمترین مؤلفهها این بنیاد همین آموزش توانمندسازی با محور امدادگری و خدمتگزاری به جامعه مستمند با برگزاری جلسات مکرر و استفاده از اساتید در واحد آموزش است و آنگاه به نقاط مختلف کشور برای ایجاد پایگاه، مؤسسه با کانون اعزام میشوند. نکات خاص مرتبط با کمک و خدمت در قالب 24 بند از فرمایشات مولا علی(ع) در نهج البلاغه استخراج شده است که به عنوان یک منشور اخلاق حرفهای سرلوحه امور قرر گرفته است و اگر این 24 بند اجرا شود به فرمان خدا در آیه«ان تنصرو الله ینصرکم و یثبت اقدامکم» تحقق میبخشد نصرت الهی در کمک به شما از امدادها و تألیف قلوب از سوی خیّرین به امر پروردگار برای پشتوانه مالی و منابع مالی شما تأمین میگردد. همینطور که مستحضر هستید خداوند حبیب القلوب، مقلّب القلوب، خیرالرّازقین، خیرالمساکین و خیرالناصرین است فلذا اگر ارتباط مدیران و کارکنان به خدا و اذن خدا یقین پیدا کنند قلبهای خیّرین و نیکوکاران به سمت شما هدایت میشود تا شما از امداد الهی برخوردا شوید همینطور که در آیه شریفه الهی «فمن یعمل مثقال ذرة خیرا یره فمن یعمل مثقال ذرة خیرا یره» ذکر شده است".
گلچینی از تصاویر جلسه روز جمعه
دبیر خبر دفتر مرکزی:بیگلری
گزارش